Składniki Porcja dla 2-3 osób - wątróbka drobiowa, 0,5 kg - cebula, 1 szt. (duża) - jabłko, 1 szt. - majeranek, 1 łyżeczka - sok malinowy, 2 łyżki - majeranek, 1 łyżeczka - mąka pszenna, do oprószenia wątróbki - sól i pieprz, do smaku - olej, do smażenia Wykonanie - Wątróbkę myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Wątróbka drobiowa ma niewiele kalorii, jest bogata w witaminę A, B i żelazo, dzięki czemu szczególnie zalecane jest jej spożywanie przy zapobieganiu i leczeniu anemii. - Kiedy wątróbka z jednej strony będzie podsmażona, przekładamy ją na drugą stronę i dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 - Po ok 2-3 min. przyprawiamy solą, pieprzem, posypujemy majerankiem oraz wlewamy sok malinowy.