Składniki Porcja dla 3-4 osób Naleśniki: mleko, 1 szklanka woda, 1 szklanka mąka, 1,5 szklanki jajka, 2 szt. sól, do smaku Farsz: kapusta kiszona, 50 dag pieczarki, 30 dag cebula, 1 szt. sól, pieprz, do smaku olej, do smażenia + na sos grzybowy przepis tutaj (opcjonalnie sos grzybowym z torebki) Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy kapustę (ok. 10 min.) Pieczarki z cebulką podsmażamy na osobnej patelni i dokładamy do kapusty, przyprawiamy solą i pieprzem i jeszcze chwilkę smażymy mieszając, do czasu aż odparuje woda. W okresie świątecznym świetnie sprawdzi się jako danie na Wigilijnym stole a na co dzień jako pyszne i syte danie obiadowe. Sos przygotowujemy wg tego przepisu (lub z torebki wg przepisu na opakowaniu).