Najlepsza pieczeń rzymska z jajkiem

Martyna
Wielkanoc
08.04.2020 19:52
Najlepsza pieczeń rzymska z jajkiem

🙂 Składniki na 2 pieczenie o długości 25cm: – 1kg mięsa mielonego z szynki – 14 jajek – 100ml wywaru drobiowego lub bulionu – 4 ząbki czosnku – 2 łyżki majeranku – 2 łyżki lubczyku – 1 łyżka suszonej cebuli – 1 łyżka świeżo mielonego pieprzu – 1 łyżka bułki tartej – 3/4 – 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 2 łyżki masła lub innego tłuszczu 12 jaj gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Błyszczącą stronę folii aluminiowej (rozwiniętej na dość sporą długość) natłuszczamy masłem i wykładamy na nią mięso, formując prostokątny placek. A z racji tego, że nie lubię nudy w kuchni postanowiłam przygotować ją w nieco inny sposób. Pyszna, lekka i okrągła pieczeń rzymska cudownie będzie się prezentować na Waszym Wielkanocnym stole, jak i w dni powszednie. Następnie, podnosząc folię z jednej strony formujemy z mięsa zgrabny wałek i dociskając zawijamy jak cukierka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/najlepsza-pieczen-rzymska-z-jajkiem/