Domowy chleb pszenno-żytni z nasionami

Kasia
Dania mączne
30.03.2020 20:28
Domowy chleb pszenno-żytni z nasionami

I to jest jeden z pierwszych przepisów, który otrzymałam od mojej mamy ❤️ Forma keksowa Składniki: 200 g mąka żytnia 300 g mąka pszenna 500 ml cieplej wody 1 płaska łyżeczka soli 3 łyżki zakwasu chlebowego (ok 100 ml) 50 g nasion słonecznika 10 g płatków owsianych 5 g siemienia lnianego Przygotowane - Do naczynia wyrabiającego ciasto (miska) dodajemy: mąka żytnia, mąka pszenna, sól, woda, zakwas chlebowy. - Do rozgrzanego piekarnika na 200 C wstawiamy formę z ciastem oraz naczynie z wodą (używam drugiej keksówki napełnionej wodą). Domowy chleb pszenno-żytni z nasionami Dzień dobry, cały kraj stara zachować się odpowiedzialnie i nie wychodzi z domu #zostańwdomu. - Ok 3 łyżek ciasta przekładamy do słoika i zostawiamy w lodowce - to będzie nasz zakwas chlebowy na kolejny wypiek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2020/03/domowy-chleb-pszenno-zytni-z-nasionami.html