Szpinak nie tylko jako sałatka

Kasia
Sałatki
13.06.2016 9:29
Szpinak nie tylko jako sałatka

3 porcje Składniki: 500 g świeżego szpinaku 100 g masła 1/3 szklanki bułki tartej 4 ząbki czosnku 2-3 łyżki maggi Przygotowanie: szpinak blanszujemy (najlepiej w garnku zalać go wrzątkiem, aby zmniejszył swoją objętość i odcedzić) następnie tniemy go na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak i podsmażamy ok 2-3 minut, dodajemy maggi, najlepiej tylko 2 łyżki ewentualnie potem doprawić. Z czasem stwierdziliśmy, że możemy jeść go na wiele sposobów: jako lekka przystawka, jako sałatka do dań z grilla, zamiast ziemniaków do obiadu czy jako farsz do naleśników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2016/06/szpinak-nie-tylko-jako-saatka.html