Kebab

Krzysztof
06.05.2014 9:06
Kebab

Przepis

Składniki (1 kebab)

bułka do kebaba

ćwiartka kapusty pekińskiej

ćwiartka kapusty modrej

świeży ogórek

świeży pomidor

mała cebula

pierś z kurczaka

przyprawa do gyrosa

oliwa

Sos

kilka ząbków czosnku

majonez

pieprz

sól

jogurt naturalny

łyżka oleju

Przygotowanie

Mięso z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do gyrosa i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie mięso smażymy i zostawiamy do wystygnięcia. Warzywa kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy, mieszamy razem, skrapiając oliwą.

W osobnej miseczce łączymy jogurt naturalny z 2 łyżkami majonezu i łyżką oleju, dodajemy sprasowany czosnek, sól i pieprz do smaku.

Bułkę do kebaba podgrzewamy w piekarniku, ciepłą otwieramy, wewnątrz smarujemy sosem, nakładamy mięso, sałatkę i polewamy sosem, na wierzch można położyć plasterki ogórka i pomidora.