Przepis
Składniki:
3 spore polędwiczki wieprzowe
2 cukinie
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
10 pieczarek
1 cebula
3 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy i zioła: papryka słodka, papryka ostra, pieprz cayenne, czosnek granulowany, suszona cebula, oregano, bazylia, majeranek, sól, pieprz
Warzywa umyć, obrać, pokroić na większe kawałki i odłożyć do miski, polać 2 łyżkami oliwy z oliwek i przyprawić przyprawami i ziołami. Mięso umyć, pokroić na grubsze plastry (polędwiczka dość szybko się grilluje i smaży), włożyć do miski, polać łyżką oliwy, doprawić solą i pieprzem. I warzywa, i mięso odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie nabijać na patyczki do szaszłyków, ja starałam się, by na jednym szaszłyku były 3 grube kawałki mięsa. Grillować na grillu, na płycie grillowej lub w piekarniku. Podawać z pieczywem, ryżem lub samo z sosem czosnkowo-jogurtowym najlepiej na ciepło.