Składniki na formę o śr. 24 cm: – 500g ricotty – 120g erytrolu/cukru – 100ml mleka – 100g mąki żytniej 720 – 1 jajko – ekstrakt waniliowy Ricottę ucieramy z erytrolem. Całe ciasto to zaledwie ok. 1035kcal, B: 50,4g, T: 48,1g, W: 97,2g. Jeżeli macie w lodówce ricottę, nie zastanawiajcie się długo i bierzcie się do roboty! Osobiście jestem wielką miłośniczką ricotty, uwielbiam używać jej do placków, ciast, kanapek, czy do obiadu, dlatego zawsze mam ją w lodówce. Ciasto, którym chciałabym dziś się z Wami podzielić zaskakuje swoją prostotą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/torta-cremosa-di-ricotta-kremowe-ciasto-z-ricotty-fit/