Składniki porcja dla 3-4 os. czosnek, 20 ząbków ziemniaki, 5 szt. masło, 2 łyżki bulion warzywny, 1 l kmin rzymski, 1 łyżeczka liść laurowy, 2 szt. ziele angielskie, 3 szt. sól i pieprz biały, do smaku ser tarty, (u mnie mozzarella), ok 1 łyżeczki do każdej porcji bagietka czosnkowa, 1 szt. (bagietka + czosnek + masło + koperek) Masło rozgrzewamy w garnku, wrzucamy pokrojone ziemniaki, posypujemy je kminem rzymskim i podsmażamy ok 3 min. Gorącą zupę porcjujemy na talerze, posypujemy tartym serem i na wierzchu układamy grzankę. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Pieczywo kroimy pod lekkim skosem na kromki, delikatnie smarujemy masłem wymieszanym z roztartym czosnkiem i koperkiem. Po tym czasie, całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.