Po tym czasie wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i jeszcze raz zagniatamy,dzielimy na części wielkości jednej bułeczki,formujemy z nich okrągłe bułeczki,odstawiamy jeszcze na ok 10-15 minut,w tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni,przed wstawieniem do piekarnika smarujemy je delikatnie po wierzchu mlekiem i ostrym nożem nacinamy od góry. 670 g mąki pszennej 500 ml ciepłej wody 13 g suchych drożdży 1,5 łyżeczki soli garść czosnku niedźwiedziego 2 ząbki czosnku łyżeczka cukru 1-2 łyżki oliwy z oliwek ⇓⇓ Pyszne i banalnie proste do zrobienia,tym bardziej teraz kiedy czosnek niedźwiedzi już pięknie wyrósł .Czosnek Składniki:Przygotowanie: Czosnek niedźwiedzi kroimy drobniutko,wrzucamy do miski ,dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę,mąkę,sól,cukier oliwę i wodę rozmieszaną z drożdżami ,wszystko wyrabiamy na gładkie ciasto,jak się dalej będzie mocno lepić do podsypujemy jeszcze trochę mąką. niedźwiedzi jest bardzo aromatyczny,ale jeszcze dla wzmocnienia smaku dodałam ząbki czosnku i wyszły rewelacyjne,dzieci zjadały je same bez niczego ..