Domowa Shawarma. Shoarma drobiowa

Jolanta
Obiad
14.03.2020 9:31
Domowa Shawarma. Shoarma drobiowa

Shawarma / Shoarmę można podać w wersji błyskawicznej, zawijając podsmażone mięso w tortillę lub podać grillowane mięso w chlebkach pita z pomidorami, czerwoną cebulą, sałatą i sosem. Shawarma / shoarma drobiowa: 1 duża pierś z kurczaka 2 łyżki oliwy 1 łyżka przyprawy mix for shawarma 1/3 łyżeczki soli 1 ząbek czosnek czosnku Przygotowanie: Pierś kurczaka kroimy w paski. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy mięso po ok. 2-3 minuty z każdej strony, można też upiec mięso w piekarniku aż będzie złoty. Kiedy koleżanka przyjechała z pielgrzymki do Izraela przywiozła mi zestaw różnych przypraw, jedną z nich był mix for shawarma. Ja miałam czas, więc podałam drobiową shoarmę z żółtym ryżem za sprawą dodanej kurkumy i sosem tzatziki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/shawarma-shoarma-drobiowa/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta