Ocet śliwkowy +śliwki do mięs - prosty przepis

Kasia

Przetwory

08.09.2021 15:15

Ocet śliwkowy +śliwki do mięs - prosty przepis

Pyszny i prosty do zrobienia- idealnie podkreśla smak sałatek i nie tylko. jako produkt uboczny powstają słodko - winne śliwki pyszne do pieczenia mięs ,bigosu i nie tylko. Polecam.... Składniki: - 2 kg śliwek węgierek - 500 ml octu jabłkowego - 500 ml octu 10% - skórka otarta z 1 cytryny - 650g cukru +na dosypanie do słoików Przygotowanie: Oba octy z cukrem i skórką otartą z cytryny podgrzewamy i mieszamy, żeby się cukier rozpuścił a octy zagotowały, wyłączamy. Śliwki obieramy z pestek ,przekrajamy na połówki. Przekładamy do słoika, zalewamy …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2021/09/ocet-sliwkowy-sliwki-do-mies-prosty.html