Farsz: - 300 g mielonej wołowiny - 2 pomidory - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - 1 łyżeczka mielonego chilli - 1 awokado - 100 g kukurydzy z puszki - 100 g czerwonej fasoli z puszki - puszka krojonych pomidorów - sok z ½ limonki - 2 łyżeczki słodkiej papryki - szczypta zmielonego kminu rzymskiego - 1 łyżeczka zmielonych nasion kolendry - sól - pieprz - oliwa Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę,czosnek i wołowinę. Ryż do burrito: - 150 g ryżu ugotowanego w osolonej wodzie al`dente - 2 ząbki czosnku - 1/2 cebuli - 1 pomidor - oliwa - sól Na patelnie dodaj oliwę i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj pomidory z puszki, pokrojone w kostkę pomidory, mielone chilli, fasolę oraz kukurydzę -dodaj pozostałe przyprawy i duś wszystko ok 10 minut. Zawinięte burrito podgrzej z obydwu stron do zrumienienia na patelni grillowej lub zapiecz w piekarniku (około 10 minut w 190 stopniach).