Kotlety z kaszy kuskus Składniki: - 1 opakowanie kaszy kuskus - 2 jajka - 2-3 plasterki żółtego sera - 100 g sera typu camembert - 1/2 szklanki bułki tartej (przygotuj więcej na wszelki wypadek) - 1 duża cebula (albo biała część pora) - 1/2 pęczka natki pietruszki - olej do smażenia - sól, pieprz (do smaku) - 1 łyżka lubczyku ( świeży, lub suszony ) - 2 łyżki przyprawy maggi (jeśli nie mamy lubczyku, uwaga – jest słona) - 1/2 szklanki mleka Sposób wykonania: - Kaszę kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu i pozostaw do wystygnięcia - Cebulę (por) obierz, posiekaj i podsmaż na złoty kolor na małej ilości tłuszczu - Jak kasza przestygnie, dodaj jajko - Pokrój drobno sery dodaj do kaszy, wymieszaj - Dodaj posiekaną natkę pietruszki i lubczyk (świeży posiekaj) - Posól i popierz do smaku - Dodaj tyle bułki tartej i mleka, aby kotlety dały się skleić - Na talerz wysyp trochę bułki tartej, formuj niewielkie kotleciki i obtocz je w bułce tartej - Gotuj szybko i prosto z Thermomix Najlepszym sposobem na poznanie Thermomix’a jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo.