2 l): 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 125 margaryny 3 jajka 1 płaska łyżeczka proszku aromat pomarańczowy+łyżka startej skórki z pomarańczy 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Na polewę: 100 g czekolady mlecznej 50ml śmietanki 30 % Przygotowanie: Zobaczcie krótki film jak zrobić taką babkę⇓⇓⇓ Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodać po jednym żółtku jak masa będzie jednolita to dać przesiane mąki proszek,aromat i skórkę i delikatnie wymieszać z pianą białek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2020/03/babka-wielkanocna-gotowana-pychotka.html