Na sos chrzanowo- majonezowy: 4 łyżki majonezu 3 łyżki chrzanu 5 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz Przygotowanie; Zobaczcie film jak ją zrobić: ⇓⇓⇓ Szynkę rozkrajamy na jak największy prostokąt,nacieramy z obu stron solą i pieprzem ,majerankiem i czosnkiem. Część szynki, której nie zjemy na ciepło ,wstawiamy do lodówki i jak porządnie stężeje to kroimy na cienkie plastry i podajemy jako zakąskę również z sosami chrzanowymi .Można jeszcze po wierzchu posypać kaparami ,które fajnie podkreślą jej smak. Część szynki, której nie zjemy na ciepło ,wstawiamy do lodówki i jak porządnie stężeje to kroimy na cienkie plastry i podajemy jako zakąskę również z sosami chrzanowymi .Można jeszcze po wierzchu posypać kaparami ,które fajnie podkreślą jej smak. Składniki : 1,5 kg szynki wieprzowej 4 kiełbasy białe surowe 2 łyżki majeranku 6 ząbków czosnku sól i pieprz do smaku Na sos chrzanowo- musztardowy: 4 łyżeczki musztardy 4 łyżeczki chrzanu sok z połowy cytryny 2 żółtka sól i pieprz 60 ml oleju czosnkowego lub oliwy z oliwek Przygotowujemy sosy- w blenderze miksujemy wszystkie składniki na pierwszy sos potem w miseczce mieszamy składniki na drugi sos. Przygotowujemy sosy- w blenderze miksujemy wszystkie składniki na pierwszy sos potem w miseczce mieszamy składniki na drugi sos. Po tym czasie szynkę ponownie rozwijamy .Z kiełbasek zdejmujemy osłonki i mięso od nich układamy na szynce,rozgniatamy je dłońmi tak oby cienką warstwa mięsa pokryło całą szynkę. Po tym czasie szynkę ponownie rozwijamy .Z kiełbasek zdejmujemy osłonki i mięso od nich układamy na szynce,rozgniatamy je dłońmi tak oby cienką warstwa mięsa pokryło całą szynkę. Po tym czasie szynkę obieramy z foli i sznurków i kroimy jeszcze ciepłą w grubsze plastry,podajemy z sosami i pieczywem.