Podałam je na zimno jako wędlinę do pieczywa, ale równie znakomicie sprawdzą się na ciepło, na obiad. Na pierwszym kawałku układamy połowę szynki, rozkładamy jedną garść szpinaku i wykładamy połowę pokrojonych pomidorów suszonych. Schab oczyszczamy z tłuszczu i białych włókien, myjemy i osuszamy, a następnie nacinamy wzdłuż tak, aby otrzymać duży, prostokątny płat mięsa. Po tym czasie, rękaw przecinamy, a temperaturę zmniejszamy do 180 i pieczemy jeszcze około 20 min., aż mięso się przyrumieni. 1 słoik pomidorów suszonych (ok. 270 g) ok. 1 kg schabu bez kości Wykonanie: Świetna przystawka na stół, która sprawdzi się przy każdej okazji.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/03/schabowe-roladki-z-szynka-i-suszonymi.html