Pulpety drobiowe w sosie cytrynowym

Jolanta
Obiad
11.03.2020 6:37
Pulpety drobiowe w sosie cytrynowym

Ok. ½ szklanki słodkiej śmietanki 30% 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 2 płaskie łyżki mąki sok z 1 cytryny do smaku skórka otarta z 1 cytryny sól do smaku pieprz do smaku szczypta cukru do smaku 10 pulpetów drobiowych Podajemy pulpety z sosem i dodatkiem np. kuskus z gotowaną marchewką, zielonym groszkiem, albo z inną kaszą czy ryżem. Składniki na sos cytrynowy: 1-1 ½ szklanki bulionu z gotowania pulpetów Sos cytrynowy będzie też pysznym dodatkiem do innych jasnych mięs, np. do gotowanego schabu, polędwicy, królika, czy gotowanej piersi kurczaka pokrojonej w plastry. Pulpety drobiowe przygotowałam według mojego przepisu na pulpety drobiowe. W rondelku rozgrzewamy masło z olejem. Wlewamy sok z cytryny, dodajemy śmietankę. Rozprowadzamy zasmażkę gorącym bulionem, w którym gotowały się pulpety.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/pulpety-sosie-cytrynowym/