Bezowe koszyczki

Karolina
Desery
08.03.2020 13:42
Bezowe koszyczki

Składniki na krem: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki mascarpone Skórka otarta z ½ cytryny i ½ pomarańczy 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżka soku z cytryny Ulubione owoce 1 pełna szklanka cukru (użyłam drobnego) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Różowy barwnik Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Białka w temperaturze pokojowej umieszczam w misce i rozpoczynam ubijanie. Na koniec dodaję sok z pomarańczy i sok z cytryny i ponownie krótko miksuję. Proces trwa długo, kilkanaście minut 😊 Na koniec dodaję sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną i jeszcze krótko ubijam. W rękawie cukierniczym z otwartą gwiazdkę 1M rozprowadzam barwnik w trzech paskach. Białka umieszczam w worku cukierniczym i szprycuję na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, najpierw 3 kółka jako podstawkę i nie odrywając ręki dwa kółka jako boczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/bezowe-koszyczki/