Tort Mango z Lustrzaną Glazurą

Paulina z Na To Mam Ochotę

Ciasta

08.03.2020 1:03

Tort Mango z Lustrzaną Glazurą

Składniki na Biszkopt: 2 szklanki mąki pszennej 6 białek 6 żółtek 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 130 ml oleju 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g budyniu waniliowego w proszku, bez cukru Białka ubić na sztywno. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem w proszku, a następnie - sok z cytryny. Można się w nim zakochać już od pierwszego wejrzenia, nie mówiąc już o delektowaniu się jego wyjątkowym smakiem. Do nasączenia: sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki wody Składniki połączyć w miseczce. Możecie go zrobić na specjalne okazje, jak i bez nich - tak po prostu dla efektu wow wśród bliskich, czy słodkiej chwili zapomnienia :) Ciasto da się podzielić nawet na 4-5 cienkich płatów lub 3 płaty tradycyjnej grubości. Ponczem nasączyć każdy z płatów ciasta przed wyłożeniem kremu. Ponczem nasączyć każdy z płatów ciasta przed wyłożeniem kremu. Dno tortownicy (26 cm) z odpinanymi brzegami wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować lekko olejem. Wymieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach (tylko do połączenia, masa nie może opaść!). Przełożyłam je śmietankowym kremem z kawałkami mango dla przełamania smaków.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://natomamochote.blogspot.com/2020/03/tort-mango-z-lustrzana-glazura.html