Także jeżeli macie ochote na zdrowi i prosty sernik to to jest strzał w 10! Jak zrobić sernik orzechowo – bananowy z czekoladą na owsianym spodzie Tortownica: średnica 21 cm Składniki na spód: 40 g masła, roztopionego 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki masła orzechowego Składniki na sernik: 600 g twarogu sernikowego 1 dojrzały banan, rozgnieciony 3 jajka 3 łyżki czubate masła orzechowego 100% 2 łyżki syropu klonowego (lub więcej, jeżeli wolicie słodsze wypieki) 1 łyżka mąki ziemniaczanej Zamieszałam z moim ukochanym masłem orzechowym i powstał jeden z lepszych serników w moim życiu – pysznie kremowy, wilgotny sernik orzechowo – bananowy z czekoladą na owsianym spodzie. Zdrowy sernik bananowy bez cukru Ten orzechowo – bananowy sernik nie zawiera cukru – słodziłam go tylko bananem i syropem klonowym, cukier zawarty jest tylko w polewie czekoladowej – i tu juz od Was zależy jak gorzkiej czekolady użyjecie. A jeżeli macie ochotę na prawdziwy sztos to co powiecie na ten sernik waniliowo-czekoladowy na makowym spodzie z musem żurawinowym? Zwłaszcza, jeżeli – tak jak ja – jesteście miłośnikami masła orzechowego, bo mocno je czuć w cieście. Wypróbujcie ten sernik herbaciany z cynamonem albo sernik dyniowo – czekoladowy. Jezeli jednak wolicie słodsze smaki, to dodajcie do ciasta nieco więcej syropu klonowego – chociaż powiem szczerze, że nawet osobom bardzo słodko-lubnym ten poziom słodyczy zazwyczaj wystarcza 🙂 Jest naprawdę pyszny! Składniki na wierzch: 1 kostka gorzkiej czekolady 50 g masła siekane orzeszki ziemne Przygotowanie: