Ten przepis sprawdzi się także z innymi słodkimi kremami, można śmiało eksperymentować np. z kremem z białej czekolady czy kremem ciasteczkowym. Puszysty, delikatny, o orzechowym posmaku, po prostu deser doskonały! Suflet czekoladowy z nutelli Suflet czekoladowy to jeden z najbardziej rozpustnych deserów świata. Należy zrobić dobrą zasmażkę, odpowiednio ubić jajka, czy nie ,,zabić piany gorącą temperaturą z topiącej się czekolady. Jak nakazuje tradycja, wrzucam więc czekoladowe wspaniałości w Dzień Kobiet, z najlepszymi życzeniami dla wszystkich czytelniczek. Suflet nutellaDrukuj przepis Składniki ► jajka [2 sztuki rozmiar L] ► nutella [150 g / 1/2 szklanki o pojemności 150 ml] Inne, obłędne czekoladowe desery: - Najlepsze brownie – mój sprawdzony, ulubiony przepis! - Magiczny mus z czekolady - Miękkie krówki karmelowo-orzechowe Dodatkowo: ► masło do wysmarowania foremki ► kakao lub cukier do wysypania foremki ► mała szczypta soli Jeśli nie lubicie słodkich deserów, do masy można dodać więcej gorzkiego kakao, gdyż Nutella sama w sobie jest dość słodka. Nie dziwne, że jego przygotowanie wielu osobom kojarzy się z masą stresu. - Żółtka wymieszać z 150 g nutelli w dużej misce. Nie mieszać zbyt agresywnie, aby z białek nie uciekło całe powietrze. Podrzucam więc dziś przepis, z którym poradzi sobie każdy.