Najlepszy sos serowy do nachosów na ciepłoDrukuj przepis Składniki ► ser topiony w kostce [100 g / 1 duże opakowanie] ► ser topiony w plasterkach [150 g / 1 opakowanie] ► mleko [125 ml/ 1/2 szklanki] Sos jest idealny, gęsty, mocno serowy i jeśli kiedykolwiek tęsknym wzrokiem patrzyliście na nachosy z serem w kinowych sieciówkach, obiecuję, że jest o kilka oczek lepszy. Moim zdaniem najlepiej smakuje sos z łagodną papryką podany z nachosami o smaku chili, sprawdza się idealnie jako czynnik łagodzący ostrość. Przepis został stworzony metodą prób i błędów, jest zaskakująco prosty do wykonania i nie znam nikogo, kto by się nim nie zachwycał. Oryginalny przepis nie jest moim pomysłem: został podkradziony przyjacielowi, który wg mnie jest niekwestionowanym mistrzem sosów imprezowych.