Spróbujcie koniecznie:) Pieczona ciecierzyca czosnkowo-koperkowa Pyszna i zdrowa przekąska o smaku chipsów śmietankowo-cebulowaych 5 from 2 votes Print Recipe Pin Recipe Prep Time 5 mins Cook Time 30 mins Ingredients 3 łyżki oleju kokosowego 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki suszonego koperku 2 łyżeczki granulowanego czosku w oryginalnym przepisie jest cebula 1 łyżeczka soli 3 kubki ugotowanej i odsączonej ciecierzycy może być z puszki Instructions W garnku rozpuścić olej, dodać czosnek, koperek, sok z cytryny i sól Ciecierzycę wyłożyć na ścierkę i dokładnie obsuszyć ( jak będzie mokra to po upieczeniu nie nabierze chrupkości). Ciecierzycę miesza się z olejem kokosowym, czosnkiem granulowanym, sokiem z cytryny i suszonym koperkiem i potem piecze w piekarniku. Ja zawsze robiłam z gotowanej samodzielnie ciecierzycy, ale jak pisze autorka można też użyć tej z puszki. Przepis na tę pieczoną ciecierzycę pochodzi z książki Naturalnie i zdrowo Sarah Britton, jest niezwykle prosty i po prostu genialny!