CHIPSY Z JARMUŻU I PARMEZANU

Przekąski
09.01.2018 20:45
CHIPSY Z JARMUŻU I PARMEZANU

5.0 from 1 reviews Chipsy z jarmużu i parmezanu Drukuj Prep time 5 min Cook time 10 min Total time 15 min Zdrowa przekąska - chipsy z jarmużu i parmezanu, tylko 4 składniki Author: Cooking for Emily Ingredients 1 szklanka startego parmezanu (ja w tych akurat ze zdjęcia wykorzystałam pecorino) Ja ostatnio wpadłam na przepis na może trochę mniej zdrową wersję bo z dodatkiem parmezanu i czosnku ale przez to niestety jeszcze pyszniejszą:). Znacie pewnie taki wynalazek jak chipsy z jarmużu (listki wystarczy upiec oliwą i ulubionymi przyprawami, sokiem z cytryny) – to zdrowa, chrupiąca przekąska. NA blasze układać kupki parmezanu z jarmużem ( po ok 2 łyżki na porcję) zostawiając trochę miejsca bo lekko się rozleją. Jarmuż bardzo drobno posiekać ugniatając ( można to też zrobić w melakserze w sposób pulsacyjny) - dodać do parmezanu wraz z czosnkiem i pieprzem. A jak Wam posmakują to przypominam przy okazji też przepis na chipsy z kalafiora i żółtego sera.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2017/09/chipsy-z-jarmuzu-i-parmezanu/