Zupa gulaszowa z pęczakiem i ziemniakami

Zupy
05.03.2020 9:00
Zupa gulaszowa z pęczakiem i ziemniakami

Zupa gulaszowa z pęczakiem i ziemniakami Składniki: 2 cebule 2 papryki 4 ząbki czosnku 2 łyżki smalcu, lub oleju 1 kg wołowiny na gulasz 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki ½ łyżeczki pieprzu 2 marchewki ½ szklanki pęczaku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego ½ szklanki wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5-6 ziemniaków sól Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekać. Następnie dodać czosnek i paprykę i smażyć całość ok 10 minut aż się papryka lekko zarumieni i zacznie karmelizować, przełożyć do garnka na zupę. Całość gotować pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso zmięknie - ok 2 godziny. Ziemniaki pokroić w kostkę i jak mięso już będzie miękki dorzucić ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Mięso pokroić w kostkę, włożyć do miski i obtoczyć w przyprawach (papryki i pieprz). Na patelnię dodać 2 łyżkę tłuszczu i włożyć mięso.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/03/zupa-gulaszowa-z-peczakiem-i-ziemniakami.html