Beef bulgogi

Obiad
21.05.2020 22:26
Beef bulgogi

Beef bulgogi czyli wołowina w ostro-słodkim sosie Składniki: 1/2 kg wołowiny ( polędwica, rostbef albo łata) 1/3 szklanki sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżeczki sosu chilli 2 ząbki czosnku posiekane 3 cm korzeń imbiru starty na tarce 2 łyżki oleju do smażenia do podania: jajko sadzone, cienko pokrojony ogórek, marynowane warzywa, kimchi, szczypiorek, sezam Wykonanie: Wołowinę pokroić na bardzo cienkie plasterki (najlepiej ją zamrozić i potem lekko odmrozić i kroić jak będzie twarda, wtedy plasterki będą cieniutkie). Składniki marynaty wymieszać, dodać do marynaty mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny a najlepiej na noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/04/beef-bulgogi-czyli-woowina-w-ostro.html