Pokombinowałam z przepisem na kruche ciasteczka i stworzyłam idealne, kruche tartaletki, wypełniłam je delikatnym musem przygotowanym z czekolady, rumu, wiśni i migdałów. Mus przygotowujemy z mieszanki 25 ml śmietany 36 %, 50 ml rumu z wiśniami i 100 g gorzkiej czekolady. Oczywiście tartaletki z czekoladowym musem podajemy z filiżanką kawy Jacobs CREMA GOLD. Składniki: 1 szklanka* mąki tortowej 1/3 szklanki* mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/3 szklanki* cukru pudru 100 g masła 1/3 łyżeczki sody * Tartaletki z musem czekoladowym są kruche, delikatne, są idealne! Przepis na te tartaletki z musem czekoladowym jest wart polecenia. Tartaletki z musem czekoladowym posypujemy siekanymi migdałami. szklanka ma pojemność 250 ml Suche składniki ciasta mieszamy hakiem robota, dodajemy jajko i pokrojone w kostkę masło.