Często zastanawiam sięco zrobić z mięsa z rosołu,którego zawsze mam sporo,czasem robię potrawkę ,czasem piekę pasztet,ale tym razem zrobiłam kotleciki,wyszły pyszne,mięciutkie,szybki obiad i nic się nie zmarnuje,polecam Składniki: ok 70 dag mięsa z rosołu obranego z kości (różne ,jakie macie,u mnie było skrzydło z indyka,wołowina i żołądeczki z kurczaka,) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 cebula sól,pieprz do smaku mąka do obtoczenia olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy na oleju na złoto i również przepuszczamy przez maszynkę, Do masy mięsnej dodajemy jajko,,bułkę tartą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,mieszamy dokładnie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2020/02/kotleciki-z-miesa-z-rosou.html