+ u mnie kawałek szynki wiejskiej od 250 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 2 pełne łyżeczki słodkiej czerwonej papryki pieprz i sól do smaku 2 liście laurowe 3-4 ziela angielskie Uwaga: ilość kiełbasy i szynki dostosowujemy do własnych upodobań, dodatek szynki można pominąć i dodać więcej kiełbasy Mam dla Was kod rabatowy na zakupy na https://www.skleppodlaskachata.pl/ Otrzymacie 10 % rabatu na hasło: slodkieokruszki Przygotowanie: Chwilę smażymy, następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę (w u mnie w większą kostkę) i opcjonalnie kawałek szynki (również pokroiłam w kostkę). Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami Dziś mam dla Was przepis na prosty i pyszny obiad. Kiełbasa jest wyrazista w smaku, dobrze doprawiona, dzięki czemu wspaniale komponuje się z kiszoną kapustą i makaronem. To kto przygotuje proste łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami na obiad? Następnie dodajemy partiami naszą kapustę kiszoną (należy ją odcedzić, wyjąć ziele i liście laurowe), mieszamy składniki i zostawiamy chwilę pod przykryciem. Oczywiście mój mąż (ja również) uwielbiamy tą kiełbasę również od tak na kanapkę 😉 Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (w osolonej wodzie). Składniki: 1 kg kiszonej kapusty około 200 g makaronu łazankowego 1 kiełbasa rzeźnika od Podlaska Chata (Polecam! W razie potrzeby można dodać niewielką ilość wody z gotowania kapusty. Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy obrane i pokrojone w półplasterki pieczarki. Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami.