😉 Składniki: 500 g mięsa gulaszowego (wieprzowina lub wołowina) 2 cebule 1 kg ziemniaków 1 duża marchewka 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oleju sól i pieprz do smaku ulubiona przyprawa do mięsa ulubione przyprawy do ziemniaków 2 listki laurowe zielenina do posypania Przygotowanie: Mięso pokroić w grubszą kosteczkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę, marchewkę obrać i posiekać w grubsze plasterki, z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki. Cukinie pokroić w kosteczkę i wrzucić na durszlak, posolić i odczekać z 15 min. żeby puściła sok. Tak przygotowany zestaw obiadowy przełożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać z obu stron, naciąć nożyczkami w paru miejscach rękaw i wstawić do nagrzanego piekarnika. Przyprawić ulubioną przyprawą do mięsa, dokładnie wymieszać mięso z cebulą i odstawić na 1 godz.do lodówki. Cebulę obrać i pokroić w piórka, wrzucić razem z mięsem do jednej miseczki.