Kurczak przygotowany w ten sposób pozostaje wilgotny do tego delikatny posmak wędzonej surowej szynki i mięciutkie szparagi- obłędnie dobre jedzenie -polecam Składniki: 3 piersi z kurczka pęczek zielonych szparagów 6 plastrów szynki surowej wędzonej kulka mozzarelli 1 łyżeczka suszonej cebule 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1-2 łyżki oliwy 1-2 łyżki serka mascarpone sól Przygotowanie: Po upieczeniu odkładamy do blendera upieczone końcówki szparagów ,dodajemy odrobinę soli i 1 -2 łyżki mascarpone i sok który wypłynął z mięsa i szparagów podczas pieczenia. Na środek każdego plastra mięsa kładziemy plasterek mozzarelli i ok 2-3 szparagi,zawijamy mięso dookoła szparagów i owijamy z wierzchu plastrem szynki. Pyszny pomysł na obiad,fajnie prezentuje się na stole,prosty do zrobienia,do tego szybki sos z końcówek szparagów i odrobiny mascarpone i gotowe. W miseczce mieszamy ze sobą łyżkę oliwy ,szczyptę soli i szczyptę granulowanego czosnku i smarujemy tą oliwą wystające z mięsa części szparagów. Zobaczcie krótki film jak zrobić taki obiad krok po kroku: Piersi rozkrajamy wzdłuż ,każdą na dwa plastry.