Tagliatelle Italiano

Krzysztof
Makarony
08.07.2014 9:29
Tagliatelle Italiano

Przepis

SKŁADNIKI:

tagliatelle 200 g

pierś z kurczaka 1 duża

mąka 1 łyżka

masło 2 łyżki

sól pieprz 1 szczypta

śmietana do zup i sosów 300 ml

gorąca woda 100 ml

ser żółty tarty 2 łyżki

pomidory koktajlowe 10 szt

szpinak świeży 2 garści

pieczarki 4 szt

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W tym czasie , pierś z kurczaka umyć osuszyć pokroić w większą kostkę. W głębszej patelni roztopić masło, wrzucić kurczaka, oprószyć mąką, solą i pieprzem. Wymieszać i obsmażyć. Podlać gorąca wodą , wymieszać jeżeli powstaną jasiek grudki i wlać śmietanę. Zmniejszyć ogień do minimum. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki. Z liści szpinaku oderwać ogonki , opłukać i osuszyć.Pomidory przekroić na pół. Dosłownie na minutę przed podaniem na makaron dodać do kurczaka warzywa. Będą one dalej jędrne i bardzo smaczne. Gotowym sosem polać makaron. Smacznego:)