Przepis
SKŁADNIKI:
tagliatelle 200 g
pierś z kurczaka 1 duża
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól pieprz 1 szczypta
śmietana do zup i sosów 300 ml
gorąca woda 100 ml
ser żółty tarty 2 łyżki
pomidory koktajlowe 10 szt
szpinak świeży 2 garści
pieczarki 4 szt
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W tym czasie , pierś z kurczaka umyć osuszyć pokroić w większą kostkę. W głębszej patelni roztopić masło, wrzucić kurczaka, oprószyć mąką, solą i pieprzem. Wymieszać i obsmażyć. Podlać gorąca wodą , wymieszać jeżeli powstaną jasiek grudki i wlać śmietanę. Zmniejszyć ogień do minimum. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki. Z liści szpinaku oderwać ogonki , opłukać i osuszyć.Pomidory przekroić na pół. Dosłownie na minutę przed podaniem na makaron dodać do kurczaka warzywa. Będą one dalej jędrne i bardzo smaczne. Gotowym sosem polać makaron. Smacznego:)