Składniki ryż preparowany, ok 80 g masa krówkowa kajmakowa, ok 400 g śmietanka 30%, 200 ml serek mascarpone, 250 g migdały w płatkach, 100 g sól morska lub himalajska, 0,5 łyżeczki Wykonanie Migdały prażymy na suchej patelni na złoty kolor. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Uprażone migdały przekładamy do miski, dodajemy ryż preparowany (troszeczkę zostawiamy do dekoracji), pół puszki kajmaku i dokładnie mieszamy. Deser na bazie popularnych ryżowych szyszek, słodki, krówkowo-kajmakowy smak przełamany nutką soli. Następnie dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/deser-slony-kajmak/