Składniki na tortownicę 24 cm czerwona porzeczka, 300 g jajka, 3 szt mąka pszenna, 2,5 szkl. cukier, 1 szkl. cukier waniliowy, 1 op. proszek do pieczenia, 3 łyżeczki jogurt naturalny, 300 g olej, 0,5 szkl. bułka tarta, 2-3 łyżki do posypania ciasta Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 45 min. Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Wykonanie W dużej misce ubijamy cukier z jajkami na jasną, gęstą masę. Owoce myjemy i suszymy (ewentualnie kroimy na kawałki jeśli używacie innych, większych owoców).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/ciasto-jogurtowe-z-czerwona-porzeczka/