Świetna dla osób dbających o zdrowie i figurę 😉 Składniki Porcja dla 2 osób rukola, 1 op. gruszka świeża, 1 szt. ser Camembert, 1 op. 120 dag orzechy włoskie łupane, 150 g oliwa z oliwek, 10 łyżeczek miód, 2 łyżeczki sok z cytryny, 2 łyżeczki sok z granata lub malinowy, 2 łyżeczki (opcjonalnie) sól i pieprz, do smaku Wykonanie Rukolę myjemy i osuszamy. Przygotowujemy dressing (najlepiej zrobić to w słoiczku lub kubku żeby łatwiej było go wymieszać): oliwę z oliwek mieszamy z miodem, sokiem z cytryny i sokiem z granata lub malinowym, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Zgrillowany Camembert kroimy w mniejsze kawałki i układamy na rukoli z orzechami. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni i układamy na rukoli.