Migdałowy serniczek z ricotty z nutką cytryny

Martyna
Ciasta
03.02.2020 19:26
Migdałowy serniczek z ricotty z nutką cytryny

(do formy wykładamy połowę ciasta, dodajemy jagody/borówki i przykrywamy drugą połową) Składniki na formę o śr. 24cm: – 300g ricotty, o temp. pokojowej – 250g mielonych migdałów (mąki migdałowej) – 100g ksylitolu/erytrolu – 100g miękkiego masła – 4 jajka, o temp. pokojowej – starta skórka z 3 niewoskowanych cytryn – ziarenka z 1 laski wanilii (opcjonalnie) Dodatkowo: – masło do natłuszczenia formy – 20g płatków migdałów do dekoracji – ksylitol w pudrze do dekoracji Piekarnik rozgrzewamy na 160 stopni. Jak większość moich przepisów – ten też jest bardzo prosty i przygotujemy go z zaledwie 6 składników. Jak większość moich przepisów – ten też jest bardzo prosty i przygotujemy go z zaledwie 6 składników. Dzisiaj mam dla Was wspaniałe bezglutenowe ciasto na bazie mielonych migdałów z intensywną cytrynową nutą. Dzisiaj mam dla Was wspaniałe bezglutenowe ciasto na bazie mielonych migdałów z intensywną cytrynową nutą. 🙂 Od czasu do czasu warto przygotować coś niecodziennego i próbować swoich sił w innych daniach. 🙂 Od czasu do czasu warto przygotować coś niecodziennego i próbować swoich sił w innych daniach. Chętni na wypróbowanie serniczka z migdałów i ricotty? Chętni na wypróbowanie serniczka z migdałów i ricotty? Smacznego! Migdałowy serniczek z ricotty z nutką cytryny

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/migdalowy-serniczek-z-ricotty-z-nutka-cytryny/