Krem z brukselki z fetą

kardamonovy
Zupy
03.02.2020 11:32
Krem z brukselki z fetą

Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z groszku z wędzonym łososiem i kaparami Krem z kiszonej kapusty Krem z borowików z mascarpone Składniki: 1,5 l bulionu (ja użyłam warzywnego) 500 g brukselki 1 cebula 2 ząbki czosnku duża szczypta gałki muszkatołowej pół kostki sera feta 4 kromki ulubionego pieczywa sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Brukselki myjemy, obieramy z ewentualnych brzydkich liści, mniejsze zostawiamy w całości, większe kroimy na pół. Chleb kroimy w większą kostkę i obsmażamy na patelni, na oleju, z wszystkich stron. Podobne przepisy: Krem z groszku z grzankami W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego brukselki, smażymy na wolnym ogniu około 7 minut. Przelewamy z powrotem do garnka, doprawiamy solą, pieprzem i gałką, zagotowujemy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/krem-z-brukselki-z-feta/