Składniki: 2 sałaty rzymskie (mini) 1 pierś z kurczaka 1 mała czerwona cebula 1 chili 70 g sera z niebieską pleśnią garść suszonych ziaren kukurydzy sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) sos: 2 łyżki oleju lnianego płaska łyżeczka miodu płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny sól pieprz Na patelnię wlewamy pół łyżki oleju rzepakowego, wrzucamy popcorn, przykrywamy pokrywką i czekamy aż ziarna zaczną pękać. I teraz nie wiem, czy zawrotne tempo zjedzenia sałatki spowodowało, że nie zdążył sflaczeć, czy naprawdę jest jednak trochę odporny na soki. Powiem Wam szczerze, że najbardziej obawiałam się tego, że popcorn zmięknie i zrobi się nieapetyczny. Kurczaka kroimy w dość sporą kostkę, solimy, pieprzymy i smażymy do zrumienienia (krótko, na większym ogniu). Już dawno miałam ochotę zrobić jakąś potrawę z popcornem. Jak sobie przypomnę, to sos nie wyszedł jakoś super rzadki – może to to Dodajemy do niej pokrojone w plasterki cebulę i chili, pokruszony ser pleśniowy, kurczaka. Najbardziej jestem zadowolona z sosu miodowo-musztardowego.