Puszyste bananowe placuszki

Magdalena
Śniadania
02.02.2020 20:09
Puszyste bananowe placuszki

Składniki: 2 średniej wielkości banany 0,5 szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody niewielka ilość oliwy lub oleju do smażenia miód do podania – u mnie miód wielokwiatowy z imbirem od Złota Kraina Jako dodatek świetnie sprawdzi się również naturalne białko konopne, które wzbogaci placuszki o wartościowe składniki. coś cudownego 😀 Maluchy zajadały placuszki bez dodatków, a my postawiliśmy na pyszny i zdrowy miód wielokwiatowy z imbirem od Złota Kraina Rabat 5% po wpisaniu kodu FCMXBW na stronie https://zlotakraina.com/ Miód wielokwiatowy z imbirem Słodycz Natury polecany jest również przez Magdę Gessler. Najlepszym potwierdzeniem tego jest fakt, że placuszki, które widzicie na zdjęciu upiekłam na prośbę męża. Placuszki smażymy na średnim ogniu z obu stron. A wracając do przepisu na puszyste miodowe placuszki… Puszyste bananowe placuszki Szukacie pomysłu na śniadanie? Miód i imbir, to doskonały duet w walce z przeziębieniami. Wszystko razem dokładnie mieszamy, odstawiamy na 3-4 minuty. Rozgrzewamy patelnię – ja swoją delikatnie skrapiam oliwą jedynie przed pierwszą porcją placuszków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/puszyste-bananowe-placuszki/