Szukając innych prostych propozycji na śniadanie lub kolację polecam Wam spróbować: Składniki: - 3 łyżki śmietanki 30% - 1 łyżka mleka - 1 jajko - 1,5 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 łyżki masła - 3-4 grubsze kawałki (“kromki) brioszy Brześć - cukier puder do oprószenia - listki świeżej mięty lub porcja owoców do podania Przygotowanie: Do głębokiego talerza wlewamy śmietankę i mleko. Podajemy oprószone cukrem pudrem z listkami świeżej mięty lub z porcją owoców. Tak przygotowaną brioszkę możecie podać oprószoną cukrem pudrem lub z porcją świeżych owoców. Maczamy z obu stron nasze kawałki brioszki i smażymy na złoto na maśle. W ten sam sposób możecie przygotować również np. chałkę lub resztki jakiegoś drożdżowego ciasta.