Mini serniczki z mango i granolą

Picante-
Desery
29.01.2020 11:22
Mini serniczki z mango i granolą

Składniki: - około 100g granoli domowej roboty - 1 kg sera w wiaderku (bez cukru i innych dodatków) - 3-4 łyżki ksylitolu - 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 50 ml wody - 3 dojrzałe mango - opcjonalnie: miód Wykonanie: Miąższ z dwóch mango miksujemy blenderem na mus. Gdy serniczki całkowicie stężeją wyjmujemy je ze szklanek (najlepiej włożyć je na kilka sekund do gorącej wody, wówczas łatwo będzie je wyjąć ze szklanki). Na wierzch kładziemy pokrojone w kostkę mango, tuż przed podaniem możemy dodatkowo delikatnie skropić wierzch miodem. Wstawiamy do lodówki na około 3-4 godziny aby masa całkowicie stężała.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2020/01/mini-serniczki-z-mango-i-granola.html