Grzanki ze szparagami

Picante-
Śniadania
04.06.2020 9:54
Grzanki ze szparagami

Grzanka ze szparagami i mozzarellą: - ulubione pieczywo - kilka szparagów ugotowanych al dente na parze (lub wodzie) - kremowy serek czosnkowy lub chrzanowy (możecie kupić gotowe lub do naturalnego serka dodać przeciśnięty przez praskę czosnek/łyżeczkę chrzanu) - mozzarella (u mnie burrata) - roszponka - 1 łyżeczka masła - sól, pieprz Wykonanie: Pieczywo podgrzewamy na suchej patelni. Grzanka ze szparagami i jajkiem: - ulubione pieczywo - kilka szparagów ugotowanych al dente na parze (lub wodzie) - kremowy serek czosnkowy lub chrzanowy (możecie kupić gotowe lub do naturalnego serka dodać przeciśnięty przez praskę czosnek/łyżeczkę chrzanu) - jajko - 1 łyżeczka masła - sól, pieprz Wykonanie: Pieczywo podgrzewamy na suchej patelni. Grzanka z zielonym pesto i szparagami: - ulubione pieczywo - kilka szparagów ugotowanych al dente na parze (lub wodzie) - zielone pesto (u mnie akurat pesto z brokuła, które przygotowuję z ugotowanej łodyżki brokuła, listków bazylii, orzeszków pinii lub pestek słonecznika, oliwy, czosnku, soli, pieprzu i parmezanu - miksuję belnderem na gładką masę) Ja szparagi uwielbiam, przygotowuję z nich krem, dodaję do risotto, sałatek i kasz, ale najbardziej lubię wersję śniadaniową, na grzance, z jajkiem lub innym dodatkiem. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szparagi, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szparagi, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szparagi, obok wbijamy jajko. Grzankę smarujemy serkiem, kładziemy roszponkę, szparagi, na wierzchu kładziemy mozzarellę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/06/sniadaniowe-pomysy-na-grzanki-ze.html