Wegańska pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

Magdalena
Śniadania
28.01.2020 18:19
Wegańska pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

Na końcu dowiecie się, do czego jeszcze lubię ją wykorzystywać 😉 Wegańska pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów – składniki: 240-250 g ciecierzycy – ja używam takiej z puszki, ale równie dobrze, może być gotowana 🙂 7-8 suszonych pomidorów (najlepiej takich z zalewy z oleju lub oliwy) 3-4 łyżki oliwy lub oleju – ja używam po prostu zalewy z pomidorów suszonych 😉 Przyprawy: ok. 1 łyżeczki oregano, ok. 1,5 łyżeczki suszonej bazylii, pieprz ziołowy, sól himalajska, słodka papryka i kminek mielony. Możecie z niej bowiem przygotować, na przykład wegański majonez 🙂 Prosty przepis zero waste na taki majonez, z którego sama osobiście korzystam, znajdziecie u Ani, z bloga opycha.pl 🙂 KLIK→ Wegański majonez z wody po cieciorce. Wegańska pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami będzie również idealna do wytrawnych gofrów, tostów lub warzywnych placuszków. Nasza wegańska pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, jest już gotowa 🙂 Mam dla Was dzisiaj kolejny przepis, z cyklu tych prostych i szybkich, a w dodatku, nadających się do wykorzystania przy przygotowaniu praktycznie każdego z posiłków. Można też, wykorzystać ją do naleśników – zarówno takich na ciepło, na obiad, jak i takich na zimno, na przykład w formie roladek do lunch boxa. Będzie to wegańska pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów, która idealnie nadaje się nie tylko do kanapek. Ciecierzycę odsączamy z wody, a suszone pomidory wyciągamy z zalewy. Wegańska pasta z ciecierzycy – przygotowanie krok po kroku 1. A jeśli macie ochotę na coś słodkiego, polecam Wam: ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego 😊