Po upieczeniu studzimy i przekrawamy na cztery blaty (UŁATWIENIE: można także podzielić surowe ciasto na dwie części i upiec oddzielnie każdą z nich, a następnie każdą przekroić na pół). Jeśli jesteście fanami takich retro gadżetów, lub nie macie jeszcze pomysłu na gwiazdkowe prezenty dla kuchennych miłośników sugerujemy Wam zapoznanie się z ofertą marki, dostępną na stronie: I oto i on: mikser ręczny nowo powstałej marki Vintage Cuisine, których linię produktów charakteryzuje retro design i bajeczne pastelowe kolory produktów (długo zastanawialiśmy się który kolor miksera wybrać - występuje on bowiem jeszcze w obłędnym kolorze turkusowym, ale w końcu nasz pragmatyzm wziął górę i wybraliśmy kremowy :-) ). Vintage Cuisine Biszkopt: Przepis na Torcik Bożonarodzeniowy Składniki (na foremkę o średnicy 18-20cm): Biszkopt: - 6 jajek - 1/2 szklanki cukru - 3/4 szklanki mąki pszennej - 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia Przetestowaliśmy nasz mikser na poniższym przepisie i oczywiście spisał się świetnie, ma niewielkie rozmiary, jest poręczny i świetnie radzi sobie z ubijaniem białek czy kremówki. Zapraszamy Was po przepis na pyszny, śmietanowy torcik w stylu rustykalnym oraz kilka słów o naszym nowym kuchennym kompanie - mikserze Vinatege Cuisine. Jutro na naszym Facebooku pojawi się post, pod którym będziemy czekali na Wasze propozycje przepisów. A na koniec mamy jeszcze dla Was małą niespodziankę - zostańcie z nami koniecznie od końca! :-) Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i ubijamy aż cukier się rozpuści. Dodatkowo: - 300ml śmietany kremówki - 200 g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - konfitura lub dżem (u nas borówkowy) - galaretka cytrynowa - mrożona żurawina i gałązki świerku do dekoracji Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wrzącej wodzie (650 ml). Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy widelcem i odstawiamy na kilka minut. Od dawna szukaliśmy ciekawego miksera, który byłby nie tylko niezawodnym pomocnikiem, ale także przyjemnym dla oka akcentem w naszej kuchni. Na początek kilka słów o naszym nowym kuchennym kompanie.