Złożyć na pół, ponownie jedna strona zanurzyć w cukrze. Nie mają żadnych dodatków, tylko ciasto maczane w cukrze, a smakują naprawdę bardzo dobrze. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 200 g. masła 250 g. twarogu 1 jajko 1 łyżka śmietany Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić godzinę w lodówce. Po tym czasie, ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować. Na blogu są już rogaliki, ruloniki, a teraz gęsie łapki. Gęsie łapki robiłam, pierwszy raz, ale od razu skradły moje serce :) Dodatkowo: 3/4 szklanki cukru Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/01/ciasteczka-gesie-apki.html