Zapraszam również po przepis na ciasto również z kaszy jaglanej w wersji orzechowo kokosowej Ostatnio bardzo polubiłam ciasta na zimno i to w jak najbardziej zdrowej wersji. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 3 szklanki mleka 1 szklanka wody 200 g wiórków kokosowych pół szklanki lub więcej słodzika/cukru 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła kokos/zmielone orzechy na posypkę Przygotowanie: Moje ciasto nie było słodkie, bo postawiłam na aromat kaszy i kokosa, ale jeśli chcecie nieco więcej słodyczy, nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodać nawet i szklankę. Ciasto jest dość sycące, dzięki czemu nie zjecie za dużo takiego deseru, a druga dobra wiadomość to to, że Wasz cukier nie wystrzeli w kosmos tak jak po zjedzeniu standardowego ciasta z tą nazwą. Co najlepsze do tego deseru nie jest wymagana duża ilość składników oraz jest tanie w kosztach, co więcej jest banalnie proste do wykonania. Ja dałam minimalną ilość słodzika, czyli pół szklanki jak na taką ilość kaszy. Każdy zna małe białe kulki, w zdrowszych lub nieco innych wariantach, to czego by nie spróbować z ciastem. Ja postawiłam na niego grubszą strukturę, ale możecie zblendować ją do gładkiej masy wedle uznania. Szukam zamienników do słynnych ciast, w których jest mnóstwo słodkiej i ciężkiej masy.