Polecam również inne przepisy na polędwiczkę:1 polędwiczka wieprzowa (ok 350-400g)1 cebula (średnia)2-3 ząbki czosnku150ml śmietanki 18% lub 30%2 łyżki musztardy francuskiej1 łyżeczka musztardy miodowej (lub innej nie zbyt ostrej)100ml białego wytrawnego wina (bulionu albo wody)garść suszonych śliwek (opcjonalnie)2 łyżki sosu sojowegoolej do smażeniasolpieprz (najlepiej świeżo mielony)tymianek (świeży lub suszony) Gdy polędwiczki się zrumienią z drugiej strony, całość wymieszać, dodać śliwki, obie musztardy, sos sojowy, zalać winem (bulionem lub wodą), zagotować. Lekko prószyć solą (nie należy solić za dużo, gdyż sos będzie dość dobrze doprawiony).Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w półplasterki, czosnek posiekać. W głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć polędwiczki, podsmażyć na brązowo, odwrócić, oprószyć pieprzem.