Tagliatelle z czarnym czosnkiem i parmezanem

Łukasz
Makarony
21.01.2020 20:52
Tagliatelle z czarnym czosnkiem i parmezanem

Ten przepis na tagliatelle z czarnym czosnkiem i parmezanem to moja interpretacja słynnych włoskich makaronów al tartufo nero — z czarną truflą, które moim zdaniem jest szczytem włoskiego wyrafinowania i prostoty. tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 2 zagłosowano ) SKŁADNIKI 500 g makaronu tagliatelle alluovo 1 główka czarnego czosnku 100 g parmezanu lub grana padano 1 łyżka masła świeżo mielony czarny pieprz sól PRZYGOTOWANIE Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku. Jeśli już zapoznaliście się z czarnym czosnkiem i nie do końca wiecie, co z nim zrobić to ten przepis jest zdecydowanie dla Was. Tagliatelle z czarnym czosnkiem nie wymaga dodatku sera, ale moim zdaniem jest on miłym dodatkiem. Tagliatelle z czarnym czosnkiem i parmezanem Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 Dlatego inspirując się włoską pastą, postanowiłem przygotować własną wersję tagliatelle, gdzie truflę podmieniłem czarnym czosnkiem. A jeśli nadal się zastanawiacie, czy warto sięgnąć po ten bądź co bądź egzotyczny produkt, to ten przepis może pomóc Was przekonać. Czarny czosnek, który jest fermentowany w wysokiej temperaturze, moim zdaniem bardzo przypomina właśnie trufle.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2020/01/tagliatelle-z-czarnym-czosnkiem.html