Aksamitny krem czosnkowy

Asia
Zupy
21.01.2020 21:11
Aksamitny krem czosnkowy

Przepis na: Aksamitny krem czosnkowy Składniki: 2 litry wody pieprz, sól natka pietruszki 1 pietruszka (korzeń) 1 łyżka posiekanego szczypiorku 6 większych ząbków czosnku 1/2 cebuli (wcześniej podsmażonej na patelni) 4 większe ziemniaki 1 serek topiony (ja użyłam serek topiony z ziołami firmy Hochland 100 g) 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki 1 łyżka masła Dodatkowo: 5 kromek chleba,1 łyżka masła lub groszek ptysiowy Krok 1 Cebulę kroimy drobno, podsmażamy chwilkę na patelni wraz z małą ilością masła lub oleju. Odrobinę natki pietruszki kroimy drobno, serek dzielimy na mniejsze kawałki-wszystko wrzucamy do zupy. W garnku gotujemy wodę z posiekana natką pietruszki, szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pietruszką, sól, pieprz. Świetnie rozgrzewa na chłodniejsze zimowe dni 🙂 Jest mocno czosnkowa, dodaje do niej zawsze dużo pietruszki, a zagęszczam głównie ziemniakami. Krok 2 Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na połówki i wrzucamy do bulionu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/przepis/aksamitny-krem-czosnkowy/